Zondag 26 mei

 marjolein.jpg XPO Biobased Design
In het project Future Products zijn Groninger designers gaan ontwerpen met een combinatie van biobased materialen als hennep, vlas en bioplastic. Deze resultaten en andere ontwerpen van biobased materiaal zijn te zien in de XPO. Future Products is een samenwerking tussen House of Design en Syntens.
zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11:00 tot 20:00 uur
locatie De Loods,  Ebbingekwartierterrein
toegang gratis
OpenDagDesign'10 048 Open Design Dagen
Tijdens DesignXPO stellen een groot aantal professionele ontwerpers uit Groningen hun studio’s, werkplaatsen en ateliers voor je open. Winkels en galeries presenteren speciale tentoonstellingen. Er zijn verschillende routes die je lopend of met de fiets of auto kunt volgen.
zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11:00 tot 17:00 uur
diverse locaties in de stad en directe omgeving van Groningen

startpunt: Loods Ebbingekwartierterrein, hier zijn ook de routekaarten verkrijgbaar
toegang gratis
 Zonnebootjes_01 Workshop 3D printen met bioplastic 
Kinderen kunnen in een workshop onder begeleiding hun eigen creatie 3D printen van biobased materialen. Ouders kijken mee of volgen de lezing ‘biobased design’ of gaan mee in een instaprondleiding van het museum.
opgeven kan via dit formulier
er is beperkt plek, vol = vol.
zondag 26 mei, 15.00 tot 16.30 uur
locatie: Groninger Museum
toegang gratis
groninger-museum Lezing Biobased design van vroeger
Egge Knol, conservator archeologie, geschiedenis en oude regionale kunst(nijverheid) in het Groninger Museum, heeft speciaal voor DesignXPO een lezing opgesteld over biobased materialen en ontwerpprocessen van vroeger.
zondag 26 mei, 15:30 tot 16:15 uur
locatie: Groninger Museum
toegang: voor het bezoeken van de lezing heb je een toegangsbewijs van het Groninger Museum nodig (13,-), je hebt dan o.a. ook toegang tot de expositie Fuck Off 2.
IMG_8473 BNO lezing en afsluitborrel
De Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers sluit DesignXPO af met een lezing die ingaat op het thema van het evenement dit jaar Biobased Design. Dit is tevens de afsluiting van Design XPO.
zondag 26 mei, 17:00 tot 19:00 uur
locatie De Loods,  Ebbingekwartierterrein
toegang is gratis

cbkgroningen Groninger Design
Van 24 mei tot en met eind juni is de tentoonstelling Groninger Design  te zien. Bij het Centrum voor Beeldende Kunst Groningen (CBK) heeft Kim Wildhegen deze tentoonstelling ingericht.
zondag 26 mei, 11:00 tot 17:00 uur
locatie: CBK, Tromsingel 27
toegang gratis